img description

AQC - Cobar Technologiedag

16 maart 2023 vond een technologie dag plaats waar uitgebreid werd ingegaan op PCB pad finishing en hedendaagse soldeerprocessen en de correlatie tussen beide met als doelstelling een robuust soldeerproces en betrouwbare soldeerverbinding.

De presentatoren tijdens deze technologie dag hebben ieder 30 – 40 jaar ervaring met soldeerprocessen in de elektronica-industrie. Han Raetsen welke Area Sales Support / Key accountmanager is bij Cobar en Henk Mathijssen welke kwaliteitsmanager is bij AQC. Beiden zijn welbekende specialisten, IPC-trainer en hebben beiden veel internationale ervaring.

Tijdens deze dag werden verschillende onderwerpen behandeld door Han Raetsen, Cobar en Henk Mathijssen, AQC

– Basics in soldering, het maken van een betrouwbare soldeerverbinding
– Soldeer oppervlakte HASL, Immersion Sn, Immersion Ag, OSP, productie proces, eigenschappen, toepassingen en IPC specificatie
– Q&A
– Soldeerlegeringen, samenstelling, eigenschappen en toepassing
– Soldeer oppervlakte, ENIG, Flash gold, ENEPIG inclusief Hardgoud, productie proces, eigenschappen, toepassingen en IPC specificatie

Ook werd er uitgelegd welk effect een pcb-finish heeft bij het maken van een betrouwbare soldeerverbinding en hoe deze finishes zich verhouden tot relevante IPC-normen. Vervolgens is er nog dieper ingegaan op welk effect een pcb-finish heeft op het soldeerbad management. Het slot werd in handen genomen door Ronny Daniëls, Cobar & Erwin Lemmens, AQC.

De AQC – Cobar Technologie dag was een waardevolle en leerzame dag voor professionals die werkzaam zijn in de elektronica-industrie en geïnteresseerd zijn in het realiseren van een robuust soldeerproces en betrouwbare soldeerverbindingen.

Op naar een volgende bijeenkomt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.