img description

nieuwe stackup generator Gecontroleerde Impedantie

Gecontroleerde impedantie is een eigenschap die steeds vaker gevraagd word op PCB’s.

De signalen die deze eigenschappen vereisen worden “gecontroleerd” door o.a. materiaalkeuze, koperdikte, spoorbreedte, spacing (in geval van differentiële impedantie), koperdikte, en in de meeste gevallen de diëlectrische afstand tot de referentie- laag of vlak.

Onze klanten kunnen er voor kiezen dat AQC de stackup exact volgt en dat er dan geen metingen nodig zijn, de berekeningen zijn dan reeds door de klant gedaan en de opbouw die gevolgd moet worden word gespecificeerd door de klant zelf. Een andere mogelijkheid is dat de impedantie wel gemeten moet worden. In dat geval zullen onze productielocaties de impedantiewaarden herberekenen en indien gewenst terugkoppelen ter controle. In veel gevallen zal de spoorbreedte of spacing enigszins aangepast worden om tot de gevraagde impedantie te komen. Een aanpassing van de stackup behoort dan ook tot de mogelijkheden. Dit zal dan ter controle aan de klant worden voorgelegd.
Mocht de klant bijvoorbeeld nog in een ontwikkeltraject zitten, dan kan AQC meedenken bij het bepalen van de juiste stackup en de daarbij behorende berekeningen om tot de gevraagde impedanties te komen. Hierbij kan ervoor gekozen worden om dit in samenwerking te doen met de beoogde productielocatie omdat die precies weten welke praktijkvariabelen van hun productieproces er van invloed zijn op de gevraagde impedanties, zoals bijvoorbeeld het basiskoper, etsfactor, en einddikte tussen de lagen onderling na het persen, in het geval van een multilayer. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen tussen de productielocaties onderling.
Om snelheid te winnen, of als er nog geen beoogde productielocatie in beeld is, kan AQC zelf ook berekeningen en stackup voorstellen maken. Hierbij word gebruik gemaakt van het programma iCD Design Integrity / Stackup planner. Alle gangbare impedanties kunnen hiermee berekend worden, inclusief Coplanar en Broadside coupled impedanties. We beschikken over de meest complete bibliotheek van gangbare basismaterialen in een breed spectrum: producenten, glas types, (koper)diktes, frequentiebereik en Tg waarden. Voorbeelden van geïntegreerde materialen: o.a. Isola, Rogers, DuPont, Iteq, Arlon, Ventec, Panasonic, Shengyi , Kingboard etc. iCD Desing Integrety werkt nauw samen met o.a. Allegro, Altium, Excel, HyperLynx, OrCAD, PADS, Zmetrix TDR, en Zuken. AQC heeft de kennis in huis om in samenwerking met de klant tot een goed voorstel te komen wat betreft de stackup en de te gebruiken spoorbreedtes en spacing waarbij gebruikt word gemaakt van iCD Design Integrity/Stackup planner..

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.