uitgebreide Mogelijkheden

Bij AQC blijven we continue onze technische roadmap uitbreiden. Geen uitdaging is ons teveel. Van een simpele print met een enkele laag tot een complexe multilayer met een bijzondere laagopbouw en/of materiaalsoort. AQC maakt wat u vraagt.

De mogelijkheden gaan verder dan alleen het leveren van PCBs. Wij verzorgen ook meetings, seminars en cursussen voor onze klanten waarin we onze expertise delen. Waar nodig laten we de engineers van onze productielocaties over komen om praktijkervaring met u te delen.

Wij bieden uitstekende Advisering & support

AQC B.V. heeft de expertise in huis om mee te denken en te adviseren tijdens de ontwerpfase van de PCB. Wij verzekeren u dat we alle vragen snel, adequaat, maar vooral klantgericht zullen beantwoorden

Ontdek meer

MogelijkhedenInformatie per product

Multilayer Producten

Een Multilayer bestaat uit tenminste drie of meer koperlagen. Vaak wordt een Multilayer uit 1 type basis materiaal gemaakt. Echter is het mogelijk om verschillende materialen te gebruiken, we spreken dan over een hybride print.

Tussen de koperlagen zit prepreg wat samengeperst wordt en vervolgens een multilayer vormt. De complexiteit van het productieproces bepaalt de prijs, waar boorgangen als blind, buried en stacked vias een factor zijn die ervoor zorgen dat het product meerdere malen door het gehele productieproces laat en zorgt voor hogere kosten.

 • Verhoogde functionaliteit

  Klein formaat, wat in minder gewicht resulteert.

 • Meer mogelijkheden in gebruik van componenten

  (micro) BGA, dichtheid van assemblage.

 • Hoe meer lagen

  Hoe compacter het design gehouden kan worden

High Density Interconnect (HDI)

HDI is een van de snelst groeiende technologieën in de PCB-industrie. Deze heeft een hogere sporendichtheid in vergelijking met een gewone PCB. HDI-printplaten zijn vaak voorzien van blind en/of buried via’s.

Door een HDI printplaat te gebruiken zijn er meer mogelijkheden voor componenten om deze aan beide zijden van het bord te plaatsen. HDI-technologie gebruikt de niet-mechanische boormethode die hoofdzakelijk LDI (laser) gebruikt. Ook worden tijdens het productieproces verschillende manieren van vullen en stapelen van gaten toegepast.

 • Kleiner formaat en lager gewicht

  Met een HDI-printplaat kunt u meer componenten aan beide zijden van de PCB kwijt. Hierdoor kunt u meer functionaliteit uit een klein oppervlak halen. Met HDI-technologie kunt u functionaliteit toevoegen en tegelijkertijd de omvang en het gewicht van uw producten verminderen.

 • Verbeterde elektrische prestaties

  Door de kortere afstand tussen componenten en een groter aantal transistoren. Deze functies zorgen voor een lager stroomverbruik, dit verbetert de signaaloverdracht.

 • Verhoogde prijs/kwaliteitverhouding

  Met een goede planning en productie kunnen HDI-PCB's goedkoper zijn dan andere opties. Deze PCB's hebben minder grondstoffen nodig vanwege hun kleinere formaat en het lage aantal lagen.

 • Verbeterde betrouwbaarheid

  Kleinere aspectverhoudingen en de hoogwaardige constructie van microvia’s kunnen de betrouwbaarheid van uw PCB en uw uiteindelijke product verhogen.

RF Printplaat

Printplaten met radiofrequentie (RF PCB’s) zijn een steeds meer gebruikte techniek binnen de PCB-industrie. Een RF-print werkt met een hoge frequentie, tot boven de 100 MHz. Vanaf 2 GHz radiofrequentie is het een Microwave PCB.

Nieuwe technologieën maken steeds meer gebruik van deze RF-toepassingen. Dit vraagt om een fabricage volgens hoge kwaliteitsnormen. De keuze van de juiste RF-materialen, afhankelijk van de toepassing is het meest kritische van een RF PCB. Belangrijk is dat men de eigenschappen goed kent van de verschillende materialen. Een RF PCB maakt meestal gebruik van gecontroleerde impedantie.

 • Ontwerp

  Het is belangrijk te weten welke (impedantie) signalen nodig zijn en wat de toepassing wordt, om goed te kunnen adviseren

 • Materiaalkeuze

  Een legio aan mogelijkheden: van normale FR-4 basismateriaal tot diverse andere materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rogers/Arlon/Taconic.

 • Kosten

  De kosten kunnen beperkt worden door te kijken naar de juiste productielocatie. Zijn ze kundig genoeg? Hebben ze veel materialen op voorraad? Dit zijn een aantal aspecten waar naar gekeken moet worden.

Aluminium Producten

Een aluminium PCB valt onder de groep MCPCB. Dit is meestal een enkelzijdige PCB met een drager van aluminium. Het doel van aluminium is de warmte doeltreffend af te voeren van bepaalde gebieden of kritische componenten.

Een MCPCB heeft een koperlaag die tegen een metalen drager geperst is met een prepreg als isolator. De drager kan zowel aluminium als koper zijn, waarbij aluminium prijstechnisch het meest gunstig is. Koper heeft de beste thermische eigenschappen. Naast enkelzijdige PCB's zijn ook dubbelzijdige of multilayer PCB's mogelijk op een metalen drager.

 • Betere warmte doorgifte vergeleken met regulier FR4 materiaal

  Het warmteprobleem word doeltreffend aangepakt, denk aan bijvoorbeeld LED toepassingen.

 • Ontwerpregels zijn standaard

  Er zijn geen speciale regels voor het ontwerpen van een MCPCB.

 • Meerdere uitvoeringen mogelijk

  Denk hierbij aan koperdikte, een isolator met andere warmte eigenschappen, een andere dikte van de metalen drager, of koper in plaats van aluminium.

 • Niet gebonden aan 1 laag

  Hoewel een enkelzijdige PCB het vaakst word toegepast, is het ook mogelijk om een PCB te ontwerpen met meerdere lagen op een metalen drager.

Flexible Circuits

Flex PCB's zijn een verbinding tussen elektronische delen en door de geringe ruimte die ze innemen, vaak gebruikt in veel hedendaagse elektronica. Tevens zijn flex PCB's beter bestand tegen warmte in vergelijking met normale kabels.

Flex PCB's kunnen als uitvoering enkelzijdig, dubbelzijdig of multilayer zijn. Flex PCB's zijn kostbaar, maar in vergelijking met conventionele kabels niet altijd duurder. Het aansluiten van flex PCB's kost weinig tijd en kan nagenoeg niet fout. In flex PCB's kunnen ook blind en buried gaten toegepast worden. Voor verbeterde assemblage of montage kunnen ze uitgevoerd worden met stiffners

 • Warmtemanagement

  Flex PCB's kunnen beter omgaan met warmte in vergelijking met standaard kabels.

 • Betrouwbaar

  Doordat een flex uit 1 geheel bestaat is het een zeer sterk en betrouwbare oplossing.

 • Minder fouten

  Geen assemblage van een kabel vereist, dus geen kans op verbindingsfouten.

 • Wendbaar

  Toepassing in een complexe ruimte is mogelijk door de buigzaamheid.

 • Weinig ruimte

  Flex PCB's zijn zeer dun, waardoor er maar weinig ruimte nodig is om een verbinding tussen 2 PCB's te maken.

Flex Rigid Print

Flex-Rigid printplaten worden vaak gebruikt wanneer de ruimte in behuizingen beperkt is of in toepassingen waar kabels geen oplossing kunnen zijn. Daarbij zijn de verbindingen tussen het flex- en rigid gedeelte zeer robuust en betrouwbaar

Flex-Rigid PCB's behoren tot de complexere PCB's en zijn daardoor een stuk kostbaarder dan standaard PCB's. De tijd die nodig is om Flex-Rigids te produceren is langer dan bij standaard PCB's. De vele voordelen van Flex-Rigids wegen snel op tegen de meerkosten die hierbij gepaard gaan. Dergelijke PCB's zijn uiterst geschikt voor militaire en lucht- en ruimtevaartsystemen.

 • Oplossing voor ruimtegebrek

  Past in zeer compacte behuizingen vanwege de flexibiliteit. Ook kan de PCB kleiner ontworpen worden.

 • Connectoren overbodig

  In veel gevallen zijn er door de gecombineerde oplossing geen connectoren nodig.

 • Kortere assemblagetijd

  Connectoren hoeven niet geassembleerd of aangesloten te worden.

 • Robuuste interconnectie tussen kabel en PCB

  Er is geen soldeerverbinding tussen kabel en PCB, waardoor er geen overgangsweerstand is. Daardoor is de Flex Rigid dus veel betrouwbaarder.

Single-Double Sided

EZ- en DZ- PCB's zijn het meest geschikt voor ontwerpen met een lage component dichtheid.

Enkelzijdige printplaten zijn gemakkelijk en snel te produceren en domineren nog steeds de wereldmarkt. Een dubbelzijdige printplaat is het meest populaire type printplaat.

 • Goede prijs/kwaliteit

  Door eenvoudige- en basisontwerpen zijn EZ- en DZ-PCB's goed toepasbaar voor eenvoudige circuit ontwerpen.

 • Minder complex

  Weinig problemen in het PCB-proces. Hierdoor is het gemakkelijker om hoge volumes te produceren en snelle levertijden te hanteren..

Speciale Producten

AQC is regelmatig betrokken bij onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. We werken samen met de eindklant naar een eindresultaat.

Door de jaren heen hebben we verschillende projecten succesvol af kunnen handelen. AQC heeft intern en extern specialistische kennis bij ervaren engineers waar we korte communicatie lijnen mee hebben. Door de jaren ervaring kunnen we ook de opgedane kennis bij andere projecten toepassen.

 • Heavy copper boards

  > 200 mu

 • Extreme PCB’s afmetingen

  > 5000 mm

 • Buried componenten

  verschillende constructies zijn mogelijk

 • Stretchable Circuit Technology

  voor elke toepassing een mogelijkheid

 • 3D Heatsink (copper coin technology)

  veel mogelijkheden die bespreekbaar zijn

 • track/gap < 50 mu

  wij geven advies wat mogelijk is met uw design

 • Exotische materialen

  voor alle warmtes/stromen/impedantie eisen

 • ect.

  alles is bespreekbaar

img description

Wij koesteren onze Lab & kwaliteit

Ontdek meer

We koesteren onze onafhankelijkheid, vooral bij de kwaliteitscontrole. Ons eigen laboratorium is ingericht om de kwaliteit van geleverde producten dubbel te controleren. Ontvingen we precies waar u om gevraagd hebt, onbeschadigd en klaar voor gebruik? Geen enkel product verlaat het AQC-hoofdkantoor zonder inspectie volgens AQL-methode.

Over ons Waarom AQC

AQC wil weten wat voor de klant belangrijk is. Elke ervaring wordt meegenomen ter verbetering. Communicatie, expertise en snelheid op alle afdelingen is waarin wij ons willen onderscheiden.

Meer over ons

Concurrerende prijzen

Wij hanteren de meest concurrerende prijzen op de PCB markt, prijzen zonder verborgen extra kosten of vergoedingen.

Wij zijn onafhankelijk

We zijn er trots op dat we onafhankelijk zijn. Hierdoor kunnen we ons onderscheiden door onze flexibiliteit en snelheid. Kwaliteit staat voorop.

Samenwerken met AQC biedt daarnaast ook nog de volgende voordelen

 • Snel service en korte lijntjes
 • Gegarandeerde kwaliteit
 • Expertise op alle afdelingen
 • PCB-kennis
 • In-house laboratorium
 • Boerenverstand

Interesse gekregen? Vraag direct een offerte aan

Mogelijkheden:

 • PCB

Alhoewel AQC plezier als businessmodel heeft moeten wij het hebben van het leveren van printplaten. Van eenvoudig tot complex, van snelle levering tot standaard, van kleine series tot grote met juiste kwaliteit/prijs verhouding. Geef aan waar u een behoefte voor heeft en AQC gaat dat compleet regelen.

 • LABORATORIUM

AQC blijft uitbreiden met het laboratorium. We gebruiken deze machines niet alleen voor onze eigen geleverde producten, maar ook voor onze klanten die met vraagstukken zitten over onverwachte gedrag van een printplaat.

 • MEETINGS, SENIMARS EN CURSUSSEN

We begrijpen dat er met het sluiten van productielocaties in Nederland en België veel kennis verloren is gegaan. Voor deze kennis kunt u bij ons terecht. AQC heeft een ruimtes ingericht waar we gemakkelijk 20 tot 30 personen kunnen ontvangen en onderwerpen kunnen bespreken die voor u relevant zijn. Alles is bespreekbaar en waar nodig zorgen wij voor experts uit het veld.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.