img description

AQC verbouwt meer ruimte voor logistiek, extra voorraad en presentaties

AQC groeit! Naast prototypes richten we ons inmiddels ook op seriewerk en jaarorders, die we naar wens in batches uitleveren.

Deze nieuwe manier van werken vraagt om meer ruimte. Gelukkig hebben we die in ons pand. Op dit moment vinden er diverse interne verbouwingen plaats om het gedeelte dat we voorheen niet nodig hadden alsnog in gebruik te nemen.

Mede-eigenaar Erwin Lemmens vertelt: “Toen we in oktober 2017 ons huidige bedrijfspand aan de Zuiddijk in Helmond betrokken, hadden we lang niet alle ruimte nodig. We namen daarom slechts de helft in gebruik. De afgelopen jaren is AQC echter zo gegroeid, dat we nu ook de rest van het pand gaan benutten. Het is heel prettig dat deze mogelijkheid er is.”

Grotere logistieke afdeling

“Ten eerste vergroten we onze logistieke afdeling: deze wordt zo’n drie keer zo groot. Waar deze afdeling in de beginjaren gevuld was met wat dozen, zijn dit inmiddels pallets en ontzettend veel prototypes. De nieuwe, grotere afdeling biedt hier alle ruimte voor én maakt het mogelijk om hier met een heftruck te gaan werken.”

Extra voorraadruimte

Daarnaast komt er een extra voorraadruimte waar grotere zendingen voor klanten worden bewaard. “Hierdoor kunnen we hen een snelle levering garanderen”, legt Erwin uit. “Zelfs als het gaat om grotere series. Het afgelopen jaar is een goede voorraad, door de wereldwijde tekorten aan grondstoffen, nog belangrijker geworden. Door extra voorraad aan te houden zorgen we ervoor dat wij aan onze klanten kunnen blijven leveren. Zo bieden we hen continuïteit en betrouwbaarheid.”

Nieuwe presentatieruimte

“Binnen AQC hebben wij geen productieafdeling, maar we willen klanten en partners wél iets kunnen laten zien en hen ergens kunnen ontvangen. Daarom voorzien we ons pand van een mooie presentatieruimte. Deze ruimte wordt functioneel én gezellig. Een ideale plek om mensen te ontvangen voor projectbesprekingen of bijvoorbeeld technologiesessies te organiseren om mensen te inspireren en informeren op technologisch gebied.”

De verbouwing is inmiddels in volle gang. De nieuwe voorraadruimte is al grotendeels klaar. De nieuwe afdeling logistiek volgt over een maand en tot slot gaan we aan de slag met de presentatieruimte. “We kijken ernaar uit om het vernieuwde pand straks te laten zien.”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.