Interesse? Printed Circuit Boards

Printed Circuit Boards. Een printplaat (PCB) is een plaat van isolatiemateriaal en dient als drager voor elektronische componenten. De elektronische componenten zijn onderdelen die in elektronische apparatuur worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een autoradio of de printed circuit board in je mobiele telefoon. De sporen van een printed circuit board worden aangebracht door middel van freestechnieken of etstechnieken.

Een printplaat oftewel PCB bestaat uit een sterk isolerende drager, dit moet ook wel vanwege alle elektronische componenten die erin verwerkt zitten. Afhankelijk van de toepassing en aantal lagen ligt de dikte van een printed circuit board tussen de 0,4mm en 7,0mm. Het merk en type wat vaak toegepast wordt is bijvoorbeeld de Isola FR4, wat staat voor Flame Retardant. Het raakt niet snel beschadigd bij temperaturen in de buurt van 260 graden.

Benieuwd wat u nodig heeft? AQC geeft een passend advies middels het groot assortiment aan merken en types die zij beschikbaar hebben. Neem vrijblijvend contact met ons op via: sales@aqcbv.com of bel: +31 (0) 88-0045500

PCB prototype voor uw project

PCB prototype. AQC geeft graag support en advies tijdens een PCB design traject en bekijkt samen met de klant of een PCB prototype product maakbaar is of niet. Een volledige DFM check wordt dan ook nauwkeurig ingezet voorafgaand de productie. Tijdens de DFM check wordt de volgende informatie met u gedeeld:

  • Hoe is de laagopbouw, layer stack oftewel, stack up;
  • Impedantie berekeningen worden uitgevoerd;
  • Paneel voorstel wordt gedaan.

Daarnaast geeft AQC graag tips en trucs om het PCB (prototype) product nóg robuuster te maken.

Printed Circuit Boards design software

PCB design software. AQC is volledige compatibel met veel verschillende PCB-design softwarepakketten waaronder Pads, ORCAD, Eagle, Mentor, Zuken, Allegro en Altium. PCB design tools bieden de mogelijkheid om hoogwaardige schema’s te ontwerpen met een eindeloos technisch bereik. AQC adviseert met plezier mee in een vroeg stadium en adviseert graag over alle mogelijkheden en vele innovatieve technologieën zodat er meer aandacht besteedt kan worden aan een inspirerend en vernieuwend ontwerp voor uw project.

Wilt u meer informatie over deze mogelijkheden in PCB designs? Neem dan vrijblijvend contact op met AQC en maak uw Printed Circuit Board net zo uniek als de Fri3d Camp dansende robot.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.