Interesse? Aluminium PCB

Aluminium PCB. Een aluminium printplaat is een op metaal gebaseerd en met koper bekleed laminaat dat hoge prestaties levert, inclusief uitstekende thermische geleidbaarheid en elektrische isolatie. Van alle Metal Core PCBs zijn de aluminium PCBs het meest voorkomende type printplaat. Het basis materiaal bestaat uit een aluminium laag gecombineerd met de FR4, ook wel ‘Flame Retardant 4’ genoemd. Dit beschikt over een thermisch beklede laag die op een zeer efficiënte manier warmte afvoert.

Op deze manier kunnen de componenten op de aluminium PCB blijvend worden gekoeld. Uiteindelijk verhoogd hierdoor de algehele prestaties van de producten. Kortom een aluminium PCB is zeer geschikt voor heel veel verschillende toepassingen en binnen verschillende industrieën waaronder de medische-industrie en auto-industrie.

Voordelen Aluminium PCBs

Aluminium printplaten zijn zeer geschikt voor verschillende maatwerk toepassingen en worden steeds vaker gebruikt in de auto-industrie. Enkele voordelen van deze aluminium circuits kunnen zijn:

  • Milieuvriendelijk. Het is gemaakt van recyclebaar metaal en dus een milieuvriendelijk product.
  • Warmte regulerend. Aluminium PCBs voeren de warmte zeer snel af waardoor eventuele schade aan de printplaat beperkt blijft.
  • Hogere duurzaamheid. Een sterker en duurzamer product wat de breekbaarheid vermindert en zo de levensduur tijdens en na de productie optimaal waarborgt.
  • Lichtgewicht. Aluminium PCbs hebben een verrassend lichtgewicht metaal. Aluminium voegt kracht en veerkracht toe zonder extra gewicht toe te voegen.

Omdat een aluminium printplaat de warmte snel kan afvoeren resulteert dit in een optimale werking van het aluminium printplaatje. Ook heeft het als gevolg dat de aluminium PCB een langere levensduur in haar componenten heeft. Een ideale productie optie voor bijvoorbeeld LEDS, verlichting en power applicaties waarbij er vanzelfsprekend al redelijk hoge temperaturen van toepassing zijn.

Benieuwd naar wat u nodig heeft? AQC geeft graag passend advies over de verschillende mogelijkheden in aluminium Pcb’s.

Aluminium circuits voor uw design traject

Aluminium circuits voor uw design traject. AQC geeft graag support en advies tijdens een Aluminium Circuit design traject en bekijkt samen met de klant welke type Aluminium PCB het beste bij u past. Een volledige DFM check wordt dan ook nauwkeurig ingezet voorafgaand de productie. Tijdens de DFM check wordt de volgende informatie met u gedeeld:

  • Hoe is de laagopbouw, layer stack oftewel, stack up;
  • Impedantie berekeningen worden uitgevoerd;
  • Paneel voorstel wordt gedaan.
  • Eventuele optimalisatie en verbetering yield productie.

Wilt u meer informatie hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met AQC.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.